2015. november 16., hétfő

Black Sails

Black Sails
(Fekete vitorlák)

Folytassuk a sort az e havi sorozat egyikével, ami meglepetésetekre ismételten csak egy szenvedélyemről, a kalózokról és az ő életükről szól. Lássuk is ezeket a tengeri patkányokat.

A sztori: 1715. A Karib térségben a kalózkodás aranykorának csúcsát éli. A korábban brit gyarmatként létező New Providence Island most törvényen kívüli vidék, amelyet a történelem leghírhedtebb kalózkapitányai uralnak.

Pont végeztem a Spartacus-sal, amikor bejelentette a Starz az új, kalózos sorozatukat. Már akkor éreztem, hogy nem fog engem hidegen hagyni és unikornisokat lehetett velem fogatni ebben az időszakban, pedig egy fél percet nem láttam még a sorozatból. Aztán eljött az ideje és megnéztem az első részt... szerelem volt az első látásra. Pontosan annyira kalózos, amennyire kalózosnak kell lennie és pontosan annyira emberi, amennyire lennie kell. A kapitányok iránti hűséget és szeretetet is csodálatosan belerakták a készítők.
Nos, a karaktereket nagyon jól eltalálták, mind más-más és nagyon jól bemutatták a kalózok önfejűségét, letszeretetét", azt, hogy bármit megcsinálhatnak, ha akarnak... de mégsem. Betekintést ad a kalózok "kulisszái" mögé, megmutatja, hogy mekkora szervezés és kapcsolati háló kellett ahhoz, hogy valami lopott cuccot el tudjanak adni, az erőellentéteket a kapitányok között... nos, sajnálom a Flint kapitányt (Toby Stephens) támogatókat, de én vagyok azt hiszem a legnagyobb Vane kapitány (Zach McGowan) fan a földkerekségen... lehet ezért utálni, de nem érdekel.John Silver... annyit mondok, hogy John Silver (Luke Arnold)... ha nem lenne Vane, akkor ő lenne a kedvenc karakterem mind közül, de hál' Isten van Vane, így az ő agyafúrtsága, ravaszsága, kiszámíthatatlansága és "pimaszsága" sajnos csak a második helyre szorult.
Bár ez a sok leszbikus kicsit illúzió romboló... nem a leszbikusokat akarom ezzel elítélni, vagy valami ilyesmi, de ki választaná a női nemet nő létére ebben a korszakban, amikor férfiasság csapkodja a levegőt 0-24-ben. És persze tele van olyan dolgokkal, ami a Karib-tenger kalózaiból kimaradt. Bordélyok, káromkodás és a szex, végülis, ami nagy része volt egy kalóz életének... a hallottak szerint. Volt néhány idegesítő momentum, de nagyjából agyvérzés mentes az egész sorozat. Aztán a zene, Bear McCreary nagyot alkotott, az egész zenei albuma a kalózérzés nagyját tökéletesen átadja a nézőknek, hallgatóknak. És az ékszerek, a kiegészítők, minden, kizsákmányolnék egy egész spanyol flottát, csak hogy beszerezhessem azokat a gyűrűket, karkötőket, nyakláncokat... 10\10! És Vane haja... az a haj... abbahagytam! :D


Összességében ajánlom minden hardcore-osan szerető Karib-tenger kalózos rajongónak és olyanoknak, akik csakugyan szeretik ezt a korszakot és az ellentétből kialakult szövetséget az angolok és a kalózok között. Nagyon várom már, hogy mi fog történni jövő január, február körül a legújabb, azaz a 3.évadban a kis kalózkáim közül... csak ajánlani tudom annak, aki még nem látta ezt a sorozatot.

Fontosabb szereplők:
  • Zach McGowan (Charles Vane kapitány)
  • Toby Stephens (Flint kapitány)
  • Luke Arnold (John Silver)
  • Jessica Parker Kennedy (Max)
  • Hannah New (Eleanor Guthrie)
Főcímdal
 
Futás:
  • 2014-napjainkig
"Came to take your ship. Stayed to get you out of all this. Figured if anyone was going to make a trophy of you, it really ought to be me." - Charles Vane kapitány
 
---

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése