2015. november 21., szombat

The Last Witch Hunter

The Last Witch Hunter
(Az utolsó boszorkányvadász)

Most, hogy már kicsit több időm jut a képernyő\mozivászon elé ülni, talán még sikerül is megírnom nektek, a beígért filmek mindegyikéről a kis kritikáimat... hát nem lenne csodálatos, ha ez tényleg így lenne?! Csak hogy teljesíthessem ezt az álmomat folytatom a sort a legújabb filmemmel Az utolsó boszorkányvadásszal (The Last Witch Hunter).



A sztori: 500 évvel ezelőtt háború dúlt az emberek és boszorkányok között, akik a világra akarták szabadítani a fekete halált. Boszorkányvadászok seregei harcoltak az ördögi ellenséggel az egész világon, köztük Kaulder (Vin Diesel), akinek sikerült megölnie a boszorkák mindenható királynőjét. Azonban a halála előtti pillanatban a királynő halhatatlansággal átkozta meg Kauldert, ezzel mindörökre elválasztva őt imádott feleségétől és lányától. Mára ő az utolsó boszorkányvadász. Egy pappal (Elijah Wood) és egy boszorkánnyal (Rose Leslie) az oldalán folytatja a törvényen kívüliek vadászatát. Meg kell állítaniuk Belialt (Ólafur Darri Ólafsson), aki fel akarja támasztani a boszorkányok királynőjét, hogy az emberiségre zúdíthassa a fekete halált.

SPOILER ALERT!!!

Kezdjük is a pozitívumokkal... Nem hittem volna, hogy az előzetes alapján ezt fogom mondani, de nem sok minden fog ide kerülni attól tartok... A már említett trailerben elpufogtatták az összes látványos jelenetet és körülbelül a sztori minden egyes meglepetéseként ható infót is... De azért csak van, ami jó. Példának okáért nagyon pozitívan csalódtam a Chloe-t alakító, a Trónok Harcából már jól ismert színésznőben. Azt hittem, hogy csak elvarázsolgat Vin mellett, meg szép, meg bevállalós, meg a tipikusan a fekete bőrkabátot és sok ékszert hordó nőkre aggatott tulajdonságokat fogja majd hozni, de szerencsére nem lett igazam... Nagyon felemelő volt látni a női erőt ebben a "jólelkű" bosziban. Aztán a látványvilág... Nagyon szép, sötét és hátborzongató volt, már ami és amennyi volt belőle, mert körülbelül egy napos munkával össze tudták dobni a háttéremberek mindezt... de most a pozitívumoknál tartok, szóval befogom. Különösképpen tetszett Chloe "álomjárása", az ott megjelenített világ képe nagyon szép volt, plusz a boszorkányságot lebuktató effekt sem volt rossz, amit a 36. Dolan meggyilkolásának helyszínén Kaulder összerittyentett. Itt pedig megjegyezném, hogy a boszorkánykirálynő igen kivételesen jól sikerült... már kinézetre, rohadt jól nézett aki az biztos.

Sajnos ideje korán át kell térnem a negatívumokra! Nem mondom azt, hogy csalódtam volna Vin Diesel-ben... de csalódtam benne... jól alakította a kegyetlen boszorkányvadászt, de amikor a nagy szerelmes családapa szerepben kellett volna díszelegnie  olyan volt, mintha muszájból megcsinálná ugyan, de neki ehhez rohadtul nincs kedve, kicsit hiányzott belőle az érzelem... :\ Aztán annyira kiszámítható volt a film története, hogy ez biztos benne van a "Top 10 filmes klisé" listájában... ki hitte volna, hogy nem átkozza csak úgy meg a nagy boszorkánykirálynő azt aki kiiktatta örök élettel buktató nélkül, és ki hitte volna, hogy az "egyház" volt mindvégig az aki átcseszte az izomagy vadászt... jah, és a tündérkeresztanya boszorkányról nem is szóltam... persze, először utálják egymást, majd az egyik enged az utálatból, utána meg összejönnek... ahhhjjjj! -_-
Az elsütött poénok nagyon, nagyon, nagyon lejárt lemezek voltak és Elijah Wood még mindig egy hobbit arcképében jelenik meg előttem... nem tehetek róla, de annyi helyen lehetett olvasni, hogy nagy tehetség a fiú és hogy óriási potenciál lakozik benne... itt nem éreztem. Kicsit olyan volt ez a film, mintha már nem maradt volna pénz a nagyon neves színészek kifizetése után arra, hogy normális filmet kreáljanak, így született ez, ugyanis ezt elismerem, hogy a cast-tal semmi gond, az égegyadta világon semmi probléma nem volt, csupán nagyon kezdők munkájának hatott az egész... tiszta Én, Frankenstein-es volt ez a film... majd meglátjátok, hogy miről beszélek, amikor arról írok kritikát.

Összességében nem bántam meg, hogy megnéztem, mert nem mondhatom azt, hogy "Jaj de kár, hogy nem láttam, a trailer annyira jó volt!". Igazából egyszeri megtekintésre bárkinek ajánlom, csak előre szólok, hogy ne várjatok tőle sokat és ne helyezzétek túl magasra az elvárásotok lécét, de Rose alakítását mindenképpen ajánlom, ő volt az egyetlen jól megformált szereplő ebben a filmben... és őszintén sajnálom, hogy ezt kellett leírnom, de ez a véleményem.

A DVD 2016. február 2-ára van ütemezve!

"Do you know what it's like to live forever?" - Kaulder

---

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése