2015. szeptember 18., péntek

iZombie

iZombie
(iZombie)

Nos, egy egészen újkeletű sorozatról fogok nektek egy kis bemutatót, betekintést tartani. Vegyes érzésekkel álltam neki először, de aztán a beharangozó poszterek láttán már tudtam, hogy egy jó kis szórakoztató sorozatban lesz részem! Most az erről alkotott véleményemet osztom meg veletek.

A sztori: Olivia “Liv” Moore (Rose McIver) egy határozott, makacs orvostanonc volt, szépen kikövezett jövőképpel, egészen addig az estéig, míg egy buliban zombivá nem változott. Átváltozása után állást vállalt egy hullaházban, hogy kicsit sem gyanúsan tudjon agyakhoz jutni, így megőrizve emberségét, ám ennek is van egy mellékhatása, az elfogyasztott áldozat agya emlékképeket hordoz magával. Az orvos főnöke (Rahul Kohli) és egy rendőr (Malcolm Goodwin) segítségével gyilkosságokat old meg, hogy elcsitítsa a hangokat a fejében.

Zsenge és rövidke kapcsolatom alapján a sorozattal csak jókat tudok mondani, vagyis nem, de a jók többségben vannak, mint a rosszak! :D
Az biztos, hogy a legnagyobb plusz pont az a zombikkal teli világ másképpen való bemutatása... Gondolom sokan nézitek a The Walking Dead című sorozatot, jól teszitek, én is nézem, de az azt mutatja be, hogy mekkora szívás ez zombikkal teli világban élni, menekülni, a megpróbáltatásokat, míg ez a sorozat pontosan ugyanezt mutatja be, csak a zombik szemszögéből, vagyis inkább csak Liv nevében beszélek, mert vannak páran, akik élvezik a halott létet. Nagyon tetszik, hogy csak pár fontosabb szereplő van benne és nem egy valagnyi megjegyezhetetlen nevekkel és titulussal, a kevés szereplő családiassá, közelivé és érthetővé teszi a történetet. A nyomozások is érdekesek... nem mondok példákat, de vannak igencsak őrült bűnözők a sorozatban. A poénok nagyon a helyén vannak, főleg, amikor Liv bezabálja az áldozatok agyát és teljesen magára veszi a tulajdonságaikat, abból bizony vannak néha igen kínos és nevetséges helyzetek! De nem csak Liv "Pál-fordulása" a vicces, hanem Ravi, a "főboncnok" édes akcentusa és hülye beszólásai is élvezetesek.
Muszáj kitérnem ebben a kis bejegyzésben viszont a legnagyobb hülyeségre, amit sorozatos éveim alatt tapasztaltam... Hogy a halálba nem tűnt fel az ex-vőlegényének (Robert Buckley), hogy Liv "kicsit" megváltozott és miután rájött, hogy léteznek zombik, fehér hajjal, bőrrel sem kérdezett rá, hogy "Drága, nem vagy véletlenül zombi?", vagy valami... eléggé sok bajom van ezzel a sráccal így is... annyira béna karaktere, pedig a színész srác nem tűnik rossznak! És igen, megint a "rosszfiúk a kedvenceim" csapdájába estem, mert megint sokkal erősebb (nem fizikailag) karaktereket sikerült kreálni a villain oldalon... például Blaine DeBeers (David Anders).


Szóval összességében én azt mondom, hogy jó sorozat, jó sorozat, de még nagyon az elején tartanak a készítők és remélem nem fognak a The Originals, vagy a Vámpírnaplók sorsára jutni és jókat fognak kihozni ebből a sorozatból, mert a potenciál tökéletesen tündököl az alapsztoriban, csak ki kéne ásni... remélem sikerülni fog nekik. Nos, ajánlom mindenkinek ezt a sorozatot, aki szereti a könnyed kis sztorikat egy kis csavarral.

Fontosabb szereplők:


  • Rose McIver (Liv Moore)
  • Malcolm Goodwin (Clive Babineaux) 
  • Robert Buckley (Major Lilywhite)
  • Rahul Kohli (Dr. Ravi Chakrabarti)
  • David Anders (Blaine DeBeers)
 
Íme a főcímdal... nagyon jól illik a sorozathoz! :D
 
Futás:
  • 2015-napjainkig
"There are zombies in the world. And I'm one of them." - Liv
 
---

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése