2015. március 24., kedd

Penny Dreadful

Penny Dreadful
(Londoni rémtörténetek)

Hogy teljesen őszinte legyek, ez a sorozat a "legkedvenceim" között van ugyanis mind képileg, mind történetileg, mind színészileg jól kivitelezett, mindenhogyan nagyon sötét és hogyan is fogalmazzak... hátborzongató és szörnyen szörnyű... én határozottan imádom az ilyen műfajban - ami misztikus-gótikus horror-dráma teljes, szépen csengő nevén - díszelgő series-eket! Lássuk is közelebbről az e havi második meglepi sorozatot!

Rövid ismertető: Sir Malcolm Murray (Timothy Dalton), egy amerikai fegyverforgató Ethan Chandler (Josh Hartnett), a különleges és nyomasztóan vonzó Vanessa Ives (Eva Green), a nagy tudással megáldott Dr. Victor Frankenstein (Harry Treadaway) és az ellenállhatatlanul vonzó Dorian Gray (Reeve Carney) sötét erők elleni szövetségét követhetjük nyomon, ami London utcáit járja fáradhatatlanul, csak úgy mint ez a sötét titkokat rejtegető szövetség minden egyes tagja!

Hol is kezdjem, haladjunk szép sorjában, először is a történet és a sorozat egész hangulatára szeretnék kitérni... hogyan is fogalmazhatnék, magával ragadóan sötét, misztikus és hátborzongató. Imádom az ilyen stílusú sorozatokat, teljesen át tudom adni magamat a horrorisztikus hangulatnak, mondhatni szemmel habzsolom az ilyen filmeket\sorozatokat, így a hozzám hasonló "depressziósoknak" ajánlom ezt a filmet elsősorban és annak, aki szereti a rejtélyt és a witchcraft-os kemény horrort... de itt még nem tartok... a miértek majd később jönnek! :D Addig is, nagyon jó történet szála van, tényleg, egyedien ötvözi a közismert boszorkányságot és a kevésbé ismert misztikus részét úgy, hogy egyből nem dörgöli az ember orra alá, hogy "Hahó, itt ő és ő, ő... miért nem esik le?!" Szóval kissé gondolkodtató is, ami megint nagy plusz, hiszen nem csak nézni kell úgy a sztorit, hogy ordít róla a megoldás! -_- Erős Drakula és A szövetség behatása van, ami egyáltalán nem baj, hiszen nagy imádója vagyok a stílusnak és ezeknek a filmeknek maguknak is. Van benne szex, vér, vámpírok, vérfarkasok, halhatatlan istenpasik, egy kissé pszichikai esetnek is mondható (de én bírom :P) orvos által kreált lények, boszorkányok, démonok és még miegymás. Kell ennél több, hogy egy igazi horrort kapjunk?! Szerintem sem! :D Megemlítem a saját legnagyobb kedvencemet... Dorian Gray-t, azaz Reeve Carney-t, aki nem csak csábító, de nagyon jól is énekel (igaz eddig a hangját eddig nem nagyon kamatoztatta a sorozatban, de minden más adottságának eleget tett! :P)... alább fogtok kapni egy kis ízelítőt a kedvenc számomból tőle! :D


Szóval, aki szereti a misztikus horrort, annak mindenképpen ez a sorozat a must have-je. Annak sem kell aggódnia, aki nem szereti a 24 részes évadokat, hiszen összesen 8 részes az első évad... és higgyétek el, nem ment a minőség romlására, hogy csak ilyen rövidke évad sikeredett! A második évadot már 10 részesre tervezik, ami megint csak nem hosszú, így nem kell azon aggódnunk, hogy fél évbe telik majd, míg kiderül ez meg az! :D Nem baj az, ha valaki nem szereti, amikor már úgy gyűrik, húzzák-vonják a sorozatot, mintha rétestészta lenne, saját magamon tapasztalom, hogy bizony sokkal nézhetőbb egy rövidebb évadú, ám egy-egy rész tömény sztorijú sorozat!

Most is meg kell jegyeznem, hogy a készítők... többek között John Logan nem szűkölködött a durva jelenetekkel, így erősen +18-asnak mondanám több szempontból is! :\ (Főleg az 1. évad 7. epizódja hátborzongató, már akinek egy durván élethűen eljátszott megszállás hátborzongatónak hat... gyomorra válogatja! :D)


És hogy miért pont most írok erről a sorozatról?! Hát azért - többek között - mert május 3-án jelenik meg a második évad első epizódja... vééégre, egy örökkévalóságot vártam már rá! -_- Így időben szólok azoknak, akiknek megtetszett és kicsit felhívtam a figyelmét erre a jó kis sorozatra és esetleg még be akarják hozni a lemaradásukat...van rá durván 1,5 hónapotok... hajrá! ;)

Pár fontosabb szereplő:

  • Timothy Dalton (Sir Malcolm Murray)
  • Eva Green (Vanessa Ives)
  • Josh Hartnett (Ethan Chandler)
  • Reeve Carney (Dorian Gray) (hujjjujjj!!! <3 :P)
  • Rory Kinnear (The Creature)
  • Harry Treadaway (Dr. Victor Frankenstein)
Futás:
  • 2014-napjainkig
Jaaj, ez a hang és ez a videóklip! ^^ 

"I never say "no"." - Dorian Gray

A halál nem a végzet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése