2015. május 20., szerda

Babylon A.D.

Babylon A.D.
(Babylon A.D.)

A poszter
Ennek a filmnek (a trailer legalább jól sikerült) a megnézése után kérdeztem meg magamtól, hogy mégis mi a jó büdös bánatot teszek az életemmel, egy ilyenre pocsékolom el a fontos szabad perceimet?! De hogy az esetleges rajongók nehogy drasztikus lépésre szánják el magukat és meglincseljenek nem csak rosszat fogok írni róla... nyugodjatok meg! :D




A sztori: Az apokalipszis után, valamikor a nem túl távoli jövőben, a világ tele van háborús zónával, ahol mindennapos az erőszak. A kemény harcos, Toorop (Vin Diesel) a túlélés egyszerű szabálya szerint él: öl, vagy őt ölik meg. Az egykori veterán elvállalja a sok pénzzel és egy tiszta útlevéllel kecsegtető megbízást: a gyönyörű Aurorát (Mélanie Thierry) és a kísérőjét (Michelle Yeoh) kell épségben leszállítania New York-ba. Arról azonban mit sem tud, hogy a nő valójában egy olyan organizmust hordoz a testében, amely fontos szerepet játszik a nagyhatalmú szekta világmegváltó tervében. A világ sorsa Toorop kezében van.

SPOILER DANGER!!!

Egy nyugodt reggeli...
Lássuk! Induljunk neki a szokásossal... Amit mondani tudnék erről a filmről és pozitívumot az nem más, mint a jövőkép "megfestése", indulhatott volna Avatar szintű szemfelnyitós era-filmnek, de igencsak hamar elrontották, de ezt majd később. Meg lehetett volna benne valósítani például a tigrises jelenetnél egy kicsit kollektív agymosást és nem csak a kisírt szemű Aurorát mutatni teljes képernyő szélességben! Aztán ami tetszett még... lássuk, Rebeka nővér személyisége, nem tudom miért, de ő az a tipikus karakter, aki nem volt sem irritáló, sem túl kemény, sem túl nyomulós... egyszerűen csak volt és mégis hatni tudott a nézőkre... rám legalábbis. A színész hölgyeményt, amúgy is nagyra tartom, igaz, hogy nem sok filmben van jelen, de nem is a mennyiség a lényeg.
Frissítő zuhany! :P
Aztán Toorop már nehezebb eset, nem sorolhatom sem ide, sem a negatívumok közé kizárólagosan. Tetszik a kicsit rideg, "majd én mindent megoldok" magatartása és nem azt vártam, hogy majd Aurora haját fonogatja, miközben énekelget neki, de egy kicsit jobban hozhatta volna a szerelmest a film többi részében is és nem csak a kiscsaj halálos ágya mellett... amikor már kicsit túl késő, nem gondoljátok!? De amiért mégis ide kerül az az, hogy ez nem egy romantikus filmnek készült, így ettől a szemponttól el is tekinthetünk! :D Plusz Vin Diesel hangja, meg azok a tetoválások... hajjajj! :P Utolsó szempontként pedig essen szó a film zenéjéről... A mostani filmekből nagyon hiányolom a zenei bejátszásokat, itt viszont volt bőven, pont jókor bevágva és pont jó hangulatú zene.

Inkognító...
Aztán jöjjön a hidegzuhany... minden rossz volt ebben a filmben, minden, gagyi volt, unalmas és hihetetlenül együgyű. Még a saját rendezője is legagyizta... Istenem, ez a Mária Magdolnás hasonlat egyszerűen ott ordított az ember arcába az elejétől fogva, hogy ez a lány nem az, akinek látszik, de miért nem tűnt fel senkinek hamarabb?! Meg mi az, hogy csak úgy elvisznek valakit New York-ba, akinek ilyen magas szintű tudása van isten sem tudja kinek?! Túl sok a megválaszolatlan kérdés, és túlságosan is lefárad az ember, hogy értelmes választ próbáljon meg kicsikarni magából és az el-elhintegetett morzsákból!

Újabb Vin Diesel moment
Nos, aki ezek után is szeretné megnézni ne nagyon tegye, ha mégis, akkor se! Nem tudok semmi olyat felhozni, a film védelmére, ami ellensúlyozná azt, hogy semmiről nem szól! Ne értsetek félre, egyik színésszel sem volt bajom, megnéztem a filmet, szép volt, jó volt, de többször biztos nem fogok foglalkozni vele! -_-

A DVD 2009. január 6-án került ki a polcokra!

"Save the planet, one child at a time. Ain't that a bitch." - Toorop

---

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése