2015. május 24., vasárnap

Spartacus - Blood and Sand

Spartacus - Blood and Sand
(Spartacus - Vér és Homok)

Gannicus, az aréna istene
Igen, a kéthetes sorozatot is kapjátok és nem túlozok, ha azt mondom, ez a hónap epic lesz, ugyanis a két kedvencemet fogom nektek bemutatni! Kezdjük is minden idők legjobb sorozatával, - a maga műfaját tekintve - a Spartacus - Vér és Homokkal (Spartacus - Blood and Sand).

Rövid ismertető: Nehéz egy ismertetőbe besorolni az összes sorozat lényegét, hiszen mindegyik évad Spartacus (Andy Whitfield, Liam McIntyre) és gladiátortársai harcáról szól a rómaiak ellen, ám más-más helyszínen és történetszállal, így röviden az ismertető csupán csak ennyi lenne:  Aréna, férfierő, életre-halálra szóló küzdelem. A sorozat azonban most más megvilágításba helyezi a harcosok világát: ezúttal a gladiátorok mellett a vér, a szex és az ármánykodás kapja a főszerepet.

Andy... legjobb Spartacus mind közül
Mindig is érdekelt az ókori világ, a Római Birodalom, Görögország, Egyiptom és amikor rábukkantam erre a sorozatra azt hittem, hogy egy kis egyszerű, felturbózott Ben Hur-szerű sztorit kapunk (tudom, hogy történetileg más, de a lagymatagságát illetően hittem hasonlónak). Aztán Michael Hurst és Steven S. DeKnight megalkotta  azt, amit eddig senkinek sem sikerült hasonló sztorijú és műfajú filmben\sorozatban. Először is igazi, gladiátor alkatú férfiakat rakott be a ludusba, igazi volt a felszerelés, a hangulat, az épületek, minden. Ki kell emelnem Andy Whitfield alakítását... számomra ő marad örökre Spartacus... bocsi Liam (aki nem igazán hallott a dologról, annak elmondom, hogy Andy sajnos a sorozat alatt elhunyt rákban! :'( <3 ). Hihetetlenül tetszett az erőszakosság, a nyers, elemi ösztönök megnyilvánulása és az, hogy végül az összes bűnös jócskán megkapta a neki kijáró büntetést. Persze sajnos más is megkapta a rómaiak által jogosnak gondolt büntetését... Csomó olyan karaktert sorakoztattak fel, akik ha nem is egyből, de a szívembe lopták magukat... persze jobbára gladiátorok voltak, mert a rómaiak, azok a tipikus rómaiak maradtak... azaz mondhatni köcsögök, ám kivétel itt is volt például Batiatus (John Hannah) szerepében... ez az ember egy idióta, a legjobb értelemben, persze őt sem kell félteni.
Lucretia
Az egyszer biztos, hogy amennyire a látvány és a fikció engedte történelmileg hűek maradtak a helyszínekhez, személyekhez... ez mér eleve egy jó nagy plusz, hiszen úgy csináltak valami látványosat, hogy az történelmileg tökéletesen a helyén volt. Nem véletlenül mondják\mondták azt, hogy 300-as behatása van ennek a sorozatnak, nos aki mellettem nagy rajongója annak a filmnek, akkor már tudja, hogy mire számítson, ha a Spartacus nézésére adja a fejét. Még itt halkan kiemelném Lucretia (Lucy Lawless) helyzetét is... ajánlom, hogy ha az ő sztorijára is kíváncsiak vagytok, akkor az Aréna isteneivel kezdjétek a sorozatot és ne a Vér és Homokkal... csak egy kis tipp... plusz az Aréna isteneiben van Gannicus (Dustin Clare), a kedvenc gladiátorom is! :P Azt sem tudom, hogy még mit emeljek ki... hát nem emelek ki semmit, mert akkor mindent elmondok, de annyira-annyira  jó ez a sorozat, hogy azt hiszem nemsokára hatodszorra is megnézem az összes évadot! ^^

Agron, Gannicus, Spartacus, Crixus
Így, aki szereti az ókori történeteket és kicsit jobban bele akar folyni az arénák és a gladiátorok életébe annak erősen ajánlom, hogy ezzel a sorozattal kezdje... én imádtam és mind a mai napig imádom minden egyes mozzanatát.

Természetesen a gladiátorok élete nem csak játék és mese, sok erőszakos jelenet, vér és már testnedv előfordul a sorozatban, így erősen +18-as kategóriájú.


Fontosabb szereplők:
  • Andy Whitfield, Liam McIntyre (Spartacus
    "I am Spartacus!!!"
  • Manu Bennett (Crixus)
  • John Hannah (Batiatus)
  • Lucy Lawless (Lucretia)
  • Peter Mensah (Doctore)
  • Dustin Clare (Gannicus)
  • Erin Cummings (Sura)
  • Katrina Law (Mira)
  • Craig Parker (Glaber)
  • Jai Courtney (Varro)
  • Dan Feuerriegel (Agron)
Futás:
  • 2010-2013
Egy kis szívfacsaró zene a végére! <3 
 
 "Kill them all!" - Sura

---

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése