2016. június 25., szombat

Now You See Me 2

Now You See Me 2
(Szemfényvesztők 2)


Nos, mint tudjátok az egyik kedvenc filmem második részét fogom most a górcső alá tenni, venni. Az első részért odavoltam, ezt el is olvashatjátok a régebbi bejegyzésemben. De most következzen az idei évben kiadott része, a Szemfényvesztők 2 (Now You See Me 2).

A sztori: A Négy Lovas (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan), valamint az előző részben rendőrnyomozóként feltűnő, titokzatos és karizmatikus Dylan (Mark Ruffalo) ismét feladja a közönségnek a leckét, miközben tovább feszegetik a színpadi illúziókeltés határait, és bejárják az egész földtekét. Egy évvel azután, hogy lóvá tették az FBI-t, és elnyerték a tömegek csodálatát Robin Hoodot idéző nagyszabású mutatványaikkal, az illuzionisták új előadással rukkolnak elő, azt remélve, hogy felfedhetik egy számítógépes guru piszkos üzelmeit. Látványos eltűnésük mögött ugyanis nem más áll, mint Walter Mabry (Daniel Radcliffe), a zseniális informatikus, aki erőszakkal ráveszi a Lovasokat, hogy egy minden eddiginél veszélyesebb trükköt mutassanak be. Nincs más választásuk, mint végrehajtani egy utolsó, példátlanul nehéz mutatványt, hogy tisztára moshassák a nevüket, és leleplezhessék a háttérben álló géniuszt.

SPOILER ALERT!!!

A pozitívumokat még mindig tartom, a szereplők tökéletesek voltak. Mark Ruffalo egyszerűen sziporkázik ebben a filmben, azt sem tudtam merre dobáljam a hajam. Hulk-ként úgy voltam vele, hogy "Oké, oké, elmegy, benne van a szerepben.", de itt szemtelen volt, okos és pimasz, hát azt kell mondjam ő a második részben jobb volt, annak ellenére, hogy az elsőben az ő sztorija és karaktere hozta a legnagyobb csavart az események szálába. Aztán, ami újdonság volt, hogy Woody Harrelson-ból kettőt csináltak, konkrétan egy mágnes ikerpárt hoztak össze, aki nagyon taszították egymást, nagyon tetszett és eleve Woody karakterjelleme isteni, nagyképű, csipkelődő és eléggé sokféleképpen tudja mutatni, hogy "Kapd be!", nem is kell ennél több. Továbbá imádom, hogy Dave Franco-val szinte össze vannak nőve és egymás trükkjeit akarják megcsinálni.
Aztán az új lány, Lizzy, mondhatom a True Blood-ban is kedveltem ezt a nőszemélyt, egészen addig, amíg nem lopkodott vámpírvért... közvetlen a vámpírokból, majd ölte meg őket. Na, de visszatérve, istenien szerepelt a kiscsaj, az a rész, amikor a kártyába rejtett chippel bűvészkedtek ott (Dave Franco-val karöltve, aki a harmadik az első helyemen), ott kiadott mindent. Imádtam! A trükkök még mindig észveszejtően látványosak voltak, a csavarok már nem voltak annyira újdonságok, de még mindig okoztak itt-ott meglepetéseket, a történetszál pedig megfelelően érdekes volt, nem tudom, hogy lesz-e folytatás, de ha lesz, remélem tartják magukat a készítők a jó szokásukhoz és ugyanígy fogják az esetleges 3. részt is elkészíteni. Továbbá a poénok amikkel egymást cikizték nagyon ütősek voltak, tényleg olyanok, mint egy baromi nagy család és bármit képesek is megtenni egymásért.

Ami nem tetszett, kicsit unalmasak voltak a csavarok, érezhetőek voltak, ha valaki gondolkozott simán kitalálhatta azokat. Amire még talán kíváncsiak lehettek az a véleményem Daniel Radcliffe-ről. Gigantikus disappointment volt számomra, hát a karaktere is eleve egy nagy nulla volt, a srácon meg teljesen látszott, hogy megjátssza magát, nem is értem mi volt vele. Ettől függetlenül ezt is ugyanúgy élveztem, mint az első részt, csak nem volt akkora meglepetés, sajnos ez benne van a pakliban (háromszoros olvasásra esett le a saját poénom... a pakli, ennyire beteg vagyok :D ), ha filmek folytatásáról van szó.

Összességében ajánlom azoknak, akik látták az első részt és tetszett is neki, azt mondom, hogy ezt is mindenképpen érdemes megnézniük. Ne várjanak el olyan sok mindent, mint az elsőtől, de ez is szépen fel volt építve és nagyon látványos. Jó volt újra látni a tagokat együtt és most, hogy tényleg mindegyikük kivette a részét a sztoriból extra élvezhetővé vált. Nézzétek meg, kortól, nemtől, mindentől függetlenül.

A DVD-t 2016. szeptemberében tervezik kiadni.

"We are going out with a show people will never forget." - J. Daniel Atlas

---

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése