2016. augusztus 13., szombat

Pompeii

Pompeii
(Pompeji)


Lássuk miből élünk. Késve ugyan, de az augusztust, hogy teljesen profin írjak mind a négy filmről és a sorozatról is (ami nem tuti, hogy bele fog férni), bemutatom nektek azt a filmet, amit már az első héten kellett volna, ez nem más, mint a Pompeji (Pompeii).

A sztori: Időszámításunk szerint 79-et írunk. Pompeji, a Római Birodalom ékköve, a korrupció melegágya, a kísértés kikötője egykor veszélyes helynek számított a folyamatos földrengések miatt. Ám a Vezúv sötét haragja az első századra teljesen feledésbe merült. A birodalom gazdag lakói élik fényűző hétköznapjaikat, míg a rabszolgák az arénában harcolnak a túlélésért, de egy valamire senki nincs felkészülve: a szunnyadó tűzhányó pusztító erejére. Milo, a gladiátor (Kit Harington) az idővel fut versenyt, mikor egy váratlan földrengés következtében hatalmas robajjal kitör a vulkán: meg kell találnia szerelmét, Cassia-t (Emily Browning), hogy kimenekítse a hamuval elárasztott városból mielőtt azt teljesen betemeti a láva, és a szüntelenül aláhulló kőzápor.

SPOILER ALERT!!!

Kezdjük hát a jól megszokott módszer alapján a film boncolgatását. Ami igazán tetszett, hát mivel nem nagyon volt olyan inkább azt mondom el, ami belefért az "elmegy" kategóriába. Nos, a környezet és a számítógépes trükkök elég jók voltak. Mivel az ókor nagy szerelmem ezért ezt is csak az elfogultságomnak köszönheti a film, hogy ezt kiemeltem, mint jó tulajdonságát. Mert valljuk be őszintén, azért amikor hullik a hamu, rohangálnak az emberek, izzik minden Pompeji körül, valamint, amikor távolról látjuk a várost és a Vezúv van a középpontban a kitörés alatt, az csodálatosan van megcsinálva, ezért jár is a taps.

Amúgy egy ZS-kategóriás, unalmas, kezdőként ható lótrágyakupac volt a film. A színészek totál dilettánsnak hatottak (pedig tudnotok kell, hogy mind Emilyért, mind Kitért odáig meg vissza vagyok, de itt nem tudom merre jártak), a színészi játék meg sem közelíthette az elfogadhatót, a történet mivel történelmi alapjai voltak nem volt unalmas, de ha nem tört volna ki az a vulkán valószínű azt is elrontották volna a készítők, a szerelmi szál alig volt érzékelhető, jó, lenyúlta a csajt, úúú, romantikus, majd amikor köpi magából a hamut a vulkán végigvonszolja a hamus utcákon és ennyi, hát én nem tudom, de a Gladiátorban semmilyen vulkán nem tör ki és rendezői változatban is 2 és fél órás, mégsem unom egy percig sem, és sokkal izgalmasabb és érzelmesebb film, mint ez, pedig azért a halál előtti pillanatokat igencsak érzelmesre meg lehetett volna rendezni, de hát mennyi mindent tudok én, én csak egy blogger vagyok, aki leírja totál laikus véleményét a látott filmekről.

Szóval összességében nem ajánlom, hogy bárki is megnézze a filmet, katyvaszos, unalmas és mindenek előtt irtózatosan olyan, mintha otthon rakta volna össze 2 jó haver. Pedig én még nagyon kevésszer mondtam ilyet, de ha jót akartok magatoknak, akkor ezt hagyjátok ki a repertoárból.


A DVD 2014. május 20-án dobták piacra.

"I don't want to spend our last moments running." - Cassia

---

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése