2016. augusztus 31., szerda

Suicide Squad

Suicide Squad
(Öngyilkos osztag)


Ígéretemhez híven, lassan szeptemberbe csúszva ugyan, de teljesítem az utolsó augusztusi filmet is, amiről remélhetőleg szépen összegezve, a Marvel és DC univerzumot megpróbálva nem összehasonlítani leírom a magamét (én szívesen eltöltöm a szabadidőmet mind a két univerzumban, nem szeretem fogni egyik pártját sem, csak hogy ezzel tisztában legyetek)... Annyira ne vegyétek ezt szigorúan, hiszen melyik képregényes filmre tudok én úgy igazából haragudni szerintetek... Igen, jó tipp volt, egyikre sem. Kicsit kitérek a Joker-témára is, valakinek muszáj megvédenie a mostani Joker-t, szívesen kinevezem magam egy ilyen embernek. Lássuk is hát!

A sztori: Elkapták őket, és mindenre hajlandóak, hogy újra kiszabadulhassanak. Egy titkos állambiztonsági szervezet, az A.R.G.U.S. összefogdosta a gonosz szuperhősök leggonoszabbjait, és különleges börtönökben helyezte el őket: úgy, hogy semmiképpen ne szökhessenek meg. A szervezet saját maga akarja szélesre tárni a zárkaajtókat. A raboknak szabadságukért cserébe szolgálatot kell vállalniuk. A gonoszok kénytelenek jót cselekedni. Létrejön az Öngyilkos Osztag, mely akkor indul bevetésre, ha az emberiség már nagy bajban van. Tagjai őrültek, kegyetlenek, kiszámíthatatlanok... mégis a mi oldalunkon állnak. Remélhetőleg.

SPOILER ALERT!!!

Nos, azt hiszem a legnagyobb pozitívum a filmben az az, hogy ütős volt, igen, ez a legjobb szó rá, a trailerek ebből a szempontból nem hazudtak, minden akciójelenet szépen meg volt koreografálva és hála Harley Quinn-nek (Margot Robbie) vicces és kissé Jokeres (igen, szeretem Jokert, felvállalom). Tetszett, hogy hogyan szedték össze ezt az Öngyilkos osztagot és betekintést nyerhettünk a főgonoszok életébe és hogy pontosan miért is utálják Batman-t (igen, én sem szívlelem). És annak ellenére, hogy ők mind velejéig romlott rossz tevők ahhoz képest a csapatszellem lángol bennük, az tény, hiszen a végkifejletben a csapatmunka húzta ki őket a pácból, már akiket. Erre ki is térve, azért volt ez igazán jó film, mert nem voltak lusták áldozatokat hozni és ez kellett már végre egy ilyen filmbe, az áldozatok. Hány szuperhőst láttatok ti úgy kihalni egy filmből, hogy úgy is maradt?! A színészek jól voltak megválogatva, Deadshot (Will Smith) tipikus vezéregyéniség volt és aki már tud ezt azt a DC képregényekkel kapcsolatban, az észrevehetett ezt azt egy nőnemű személlyel kapcsolatban, na, ezt nem firtatom tovább. Boomerang (Jai Courtney) a Spartacus sorozat óta belopta magát a szívembe, itt meg még flúgos rózsaszín unikornis őrült is volt, hát na, tetszetős. Harley Quinn pedig egyenesen a női nem csúcsa volt a képregényes világban, ez a csajszi tud, a Tarzan legendája óta úgy érzem a karrierje csak felfelé ívelhet szépen.
Aztán, Joker (Jared Leto), na most jól figyeljen mindenki, aki szerint Jared volt az eddigi legrosszabb Joker, én ezt úgy ahogy van cáfolom. Joker szerepe nehéz, mert nem lehet mindenki elég flúgos ahhoz, hogy ezt eljátszhassa, de Jared úgy bújt bele a pszichopata, jól öltözött, tetovált és nem utolsó sorban szerelmes Joker bőrébe, hogy megérdemelné a tapsot. Heath Ledger másképp volt jó Joker, de Jared-et ne hasonlítgassuk össze már vele, kérem szépen, és nem utolsó sorban ez nem az ő filmje volt, hol kellett volna tündökölnie?! De Harley és Joker románca nagyon tetszetős szál volt a filmben. Na, ennyi is, Joker jött, látott és győzött, nálam legalábbis. Aztán June Moone-t, azaz Enchantress-t (Cara Delevingne) is kiemelném. Mivel eléggé nagy szerepe volt a filmben és egészen jól játszotta a kiscsaj a megszállottat ő nagyon nagy potenciál volt a műben és nem utolsó sorban rettenetesen jól is nézett ki az átváltozás és Enchantress. Respect. Aztán a film zenéje is egészen jó volt és mivel már a film moziba kerülése előtt hallhattuk jó alapot adott a mű hangulatához, hallgassátok meg majd ti is!

Aztán vannak ám itt rossz dolgok is, nem véletlenül a színészekről írogattam az előző bekezdésben. Hogy őszinték legyünk ez a film nem szólt az égegyadta világon semmiről, valaki ha azonban látott mégis valami sztorit az szóljon legyen kedves, mert én nem jöttem rá, hogy mi a búbánatot kellett volna nekem itt látnom, de tényleg, hol volt itt a sztori? De én akkor sem keseredtem, valamiért mégiscsak jó volt nézni ezt a filmet. Valamint az eléggé disappointing volt, hogy csomó jelenet kimaradt a filmből, remélem azért ezt a DVD kiadásánál megkapjuk kristálytiszta minőségben.

Összességében tetszett a film, szórakoztató és akció dús volt sok jó (és kevésbé jó) karakterrel, de én csak ajánlani tudom. Persze az is lehet, hogy csak az elfogultság szól belőlem, mert őszintén, engem már a reklámmal, a trailerekkel és a poszterekkel megvettek maguknak, jó, persze azért egy kicsit több kellett ahhoz, na de na, tetszett. Nézzétek, lássátok, hallgassátok ti is mindenképpen!

A DVD-t 2016. novemberére jegyezték elő.


"Oh, I'm not gonna kill you... I'm just gonna hurt you really, really bad." - The Joker

---

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése