2016. szeptember 18., vasárnap

Defiance

Defiance
(Az ellenállás városa)


Nos, ezer éve írtam ismertetőt utoljára sorozatról, szóval lehet, hogy kissé berozsdásodtam, ezért előre elnézést kérek. No, de ne higgyétek, hogy ez a vég, hiszen csak készen állok a visszatérésre a sorozatok terén is és ezt nem is ünnepelhetném szebben, jobban, mint az egyik legkedvesebb sorozatommal. Sajnos az öröm nem tartott sokáig, hiszen úgy néz ki, hogy a sorozat sajnálatos módon a 3.évad után elbúcsúzott a képernyőtől, remélem ez még változik a jövőben, amint lesz valami fejlemény ebben a bejegyzésben adom majd le a híreket.

A sztori: A nem túl távoli jövőben már vége van annak a hitnek, hogy egyedül vagyunk a hatalmas univerzumban - a votan nép szeretné, ha velünk együtt élhetne a Földön. Azonban hiába a megegyezés, van aki nem szeretné, ha köztünk lennének. Ennek az új világnak a közepén, a rejtélyes Joshua Nolan (Grant Bowler) elkeseredett harcot vív a törvényesség fenntartása érdekében egy határvárosban a földönkívüliek és a földlakók között. Életben maradni ezen a könyörtelen tájon embert próbáló feladat. Ha sikerrel jár, ez lehet az ellenállás városa.

Többen is ismerhetitek ezt a sorozatot, hiszen egy időben ment a tévében is, elsőre megvallom az őszintét, én is ott találkoztam vele, de a 3. másodpercben már le is álltam vele, mert nekem nem kell a spoiler, köszönöm. Aztán hozzájutottam végül és nekiláttam. Hát nem is tudom mit mondjak, nem vagyok ez a nagy sci-fi őrült, de ez a sorozat éppen azért, mert annyira nem futurisztikus, inkább olyan "elképzelhető jövőképet adó" series. A lények azok nagyon adják, nekem személyes kedvenceim castithanok, főleg Stahma Tarr (Jaime Murray) ez a színésznő maga az erotika, a női szeszélyesség és erő, komolyan, a Spartacus-ban (igen, megint visszautalok a kedvencem kedvencére) is ugyanezt a női karaktert reprezentálta, és itt is... imádom. Szóval visszatérve a sorozatra, a sokszínűség, azaz a sok faj nagyon tetszetős arról nem is beszélve, hogy vajon ezt mennyi idő lehet megcsinálni, mármint így elmaszkírozni a színészeket, le a kalappal. Már amennyire soknak számít az az 5 vagy 4 darab, de értitek, azért eléggé jól van megcsinálva ez a posztapokaliptikus, Bárkahullás utáni időszak. És igen, nem csak úgy jöttek az idegenek, hogy rabszolgasorba taszítsanak minket, hanem az ő könyörtelen történetük is meg van arról, hogy mi történt velük, hogy kerültek ide és a többi, nem csak úgy lettek itt, vagy egy csillagrombolóval megindulva speciálisan a mi bolygónkat akarták pont felrobbantani, szóval alapjáraton nem veszélyes faj egyik sem... Az másik dolog, hogy a bűnöző hajlam az bennük is meg van, de hát mindenki valahogy meg akar élni és ez egy olyan világban igen egyszerű, ahol a pénz, hatalom és befolyásos emberek segítsége ott áll mellettünk. Nos, Nolan sheriff mindig ott van, hogy azért ekkora különbségek ne legyenek az emberek között, bár néha az ő ítélőképessége és agya is elpattanik és akkor komolyan mondom a saját fejbőrömet nyúzom, hogy miért nem tudják mindig korrektnek meghagyni az egyetlen értelmesnek és úgymond "tisztának" mondható nyomorult szereplőjüket?! Ezt soha nem értettem, mindig kell valami gikszer, őrület...
Aztán az is igencsak pozitív dolog, hogy minden évadban találnak valami újdonságot ki a készítők... vagyis csak találtak, ugyanis jelenlegi állás szerint nem készül 4.évad a sorozatból. :\ És ami leginkább tetszik az az, hogy nem csak az idegen fajok közül kerülnek ki negatív szereplők, egyszer egy castithan rogue volt az ütődött, miközben a másik szálon egy ""indián"" nőci rabolta el a saját unokáját, hát mi is volt az kérem és őszintén, jó volt, hogy megmutatták, az emberek is éppen olyan gonoszak, mint esetlegesen más lények. Na hát ez eléggé pacifistán jött ki, semmi ilyen szándékom nem volt vele, csupán kiemeltem, hogy általában a sci-fi-ben, amiben emberek is vannak az van, hogy az idegenek és az emberek között állandó ellentét van, kivéve, amikor Rómeó és Júliásra veszik a dolgot, akkor egy idegen összejön egy emberrel, de ezeket leszámítva mindig is így volt feltüntetve az egész, talán ezért is élvezem ennyire ezt a sorozatot, mert ez másféle látásmódot ad erről a témáról. Igen, itt is ki fogom emelni a cuccokat, amiket a jelmez designer-ek készítettek, azt sem tudtam merre dobáljam a hajam, amikor megláttam Irisa (Stephanie Leonidas) full bőr, full csatos cuccát, hát mondom, kész, vége... nagy gratula az embereknek, akik ezt létrehozták.

Összességében ajánlom mindenkinek, aki szereti a science-fiction-t, annak pedig végképp, aki olyan, mint én... Azaz, hogy annyira nincs kifejezetten oda ezért a stílusért, de a különleges sorozatokat mégis szereti, hát akkor ezt teljes szívemből ajánlom azoknak, nem fognak benne csalódni, hiszen eléggé sok fordulat és spice van benne!

Fontosabb szereplők:
  • Grant Bowler (Joshua Nolan)
  • Julie Benz (Amanda Rosewater)
  • Stephanie Leonidas (Irisa)
  • Tony Curran (Datak Tarr)
  • Jaime Murray (Stahma Tarr)
Futás:
  • 2013-2015
"Live together, die together, works when you have to keep on fighting. Totally sucks in real  life." - Joshua Nolan

---

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése