2015. június 3., szerda

Avengers: Age of Ultron

Avengers: Age of Ultron
(Bosszúállók: Ultron kora)

Hohooohool is kezdjem... Szépen megfogalmazva tűkön ültem, hogy végre időt szakíthassak a film megnézésére! Vééégre a kedvenc szuperhőseim visszatértek és újabbakat hoztak magukkal! Lássuk is!

A történet: Amikor Tony Stark (Robert Downey Jr.) újra életet akar lehelni a parkolópályára állított békefenntartó programba, nem minden sikerül a tervei szerint. A Föld legnagyobb hőseinek, vagyis Vasembernek, Amerika kapitánynak (Chris Evans), Thornak (Chris Hemsworth), a Hihetetlen Hulknak (Mark Ruffalo), a Fekete Özvegynek (Scarlett Johansson) és Sólyomszemnek (Jeremy Renner) ezúttal a legvégső megmérettetésen kell helytállniuk, mivel a bolygó sorsáról van szó. A rettegett Ultron (James Spader) megjelenésével a Bosszúállókra vár a feladat, hogy megakadályozzák ördögi terve megvalósítását. Az egyedülálló, globális kaland azonban csupán vonakodva megköttetett szövetségek és nem várt események árán teljesedhet ki.

SPOILER ALERT!!!

Kezdem a pozitívumokkal! Először is a már megszokott szereplőgárdát szeretném kicsit fényezni. Nem elég, hogy az összes Bosszúállót szeretem, talán Amerika kapitányával állok kicsit hadilábon (és itt kiemelem, hogy a karakterrel, nem a színésszel és azt is, hogy elismerem, vannak neki pillanatai, amikért jár a respect) még a rendezők úgy gondolták tudják ők ezt még tovább tetézni Higanyszál (-_- a Quicksilver jobban hangzik) (Aaron Taylor-Johnson), Skarlát boszorkány (Elizabeth Olsen) és Vízió (Paul Bettany) személyében... hogy merészelték?! Nem volt már így is eléggé jó ez a gárda, még jobbá akarták tenni?! Hát jelzem, hogy sikerült nekik, mert Vasember mellé becsatlakozott Quicksilver, mint második első számú szuperhős kedvenc!
Aztán ami még nagyon tetszett az a kis belső viszályok elrendezésének a módja... a lényeg Sólyomszem Skarlát boszorkánynak mondott beszédében van, aminek a veleje ennyi: mindegy ki okozta ezt a galibát, mindegy, hogy ki keltette életre Ultron, ki segített neki, együtt kell megoldaniuk ezt az egészet és nem bűnbakot keresni... nagyon jól meghagyták a szuperhősöket szuperhősnek és nem "mocskolták" be a hírnevüket azzal, hogy rájuk helyezik az egész helyzet súlyát, okos húzás volt. Aztán maradtak az örök poénok... egyfolytában ment egymás cikizése, amit meg kell hagyni imádtam. Olyanok voltak, mint a nagy gyerekek, de amint fenyegetést éreztek egyből Bosszúálló üzemmódba váltottak és tették a dolgukat. Főleg Thor vitte a pálmát... ezek az "Én isten vagyok, Odin fia!" szövegei... behaltam! :D Valamint a Mjölnir felemeléses poén nálam vitt mindent, ott már tényleg annyira feszült volt a helyzet, hogy azt hittem beájulok, amikor ezzel a masszív hülyeséggel oldották. :D Ultronban is kellemesen csalódtam, már amennyire egy ideggyenge robotban lehet, ekkora egy ostoba "főgonosz" még a Mandarin sem volt a Vasember 3-ban. Végül a látványról kell egy kicsit beszélnem. Minden a helyén volt, megszokottan látványos volt, ami hála isten egyáltalán nem ment a sztori rovására! Utoljára pedig megemlíteném, hogy így engem még nem leptek meg készítők, ahogy megleptek Sólyomszem... cuccával, nem spoilerezek, mert ez már nem annak számítana, hanem bűncselekménynek! :D


Sajnos egy-két dolog van, azonban, ami kicsit kezdi felforralni az agyvizemet. Ilyen például Hulk bevadítása... ezt minden egyes részben el fogják játszani, mert ha igen, akkor arra az 5 percre én inkább kivonulok popcornért... jó látványos volt, ahogy Stark próbálta "lenyugtatni", de kicsit uncsi, hogy ezt már az első Bosszúállókban láthattuk! :\ A második dolog pedig Ultron kiiktatása... ha ezt akkor meg tudta tenni kedves Skarlát boszorkány, akkor előbb miért nem... annyi lett volna, hogy kitépi a kis robot szívecskéjét, aztán csókolom... bár akkor nem lett volna film, szóval a megoldás az lett volna, hogy nem így ütik ki szegény ideggyenge robotot... jó persze, Vízió azért még darabokra szaggatta, de kérem! :D Utoljára pedig az egyik kedvenc szereplőm megölését szeretném felhántorgatni... miért, miéééért??? Azért, mert végre egy normális, szerethető, fiatalos karakter volt, jó dumával, erre ki kell nyírni... ezt soha nem bocsátom meg... és remélem csak azért mondják, hogy nem hozzák vissza, hogy amikor felélesztik mindenki bőgjön... tök mindegy, én mindenhogyan fogok... -_-

Összességében ezt a pár dolgot nem nézve egyáltalán nem csalódtam a filmben, lekötött, látványos volt és jó előszobája az elkövetkezendő részeknek. Ajánlom minden Marvel, képregény és szuperhős függőnek, vagy egyszerűen csak azoknak, akik szeretik a jó kis akciófilmeket!


A DVD 2015. augusztusára van előrejegyezve... nekem már ég a tenyerem egyért! ;)

"You didn't see that coming?" - Pietro Maximoff\Quicksilver

---

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése