2015. június 6., szombat

Mad Max: Fury Road

Mad Max: Fury Road
(Mad Max: A Harag útja)

Megtörtént, el sem hiszem, megtörtén, hogy egy hónapon belül két nagyszabású és előreláthatólag örök kedvenc filmen tudtam legeltetni a szememet... most újabb 20 évig nem fog ilyen esemény történni, szóval, amíg még tart ez az adrenalin sokk ki is adom magamból, amit ki kell!

A sztori: A világvége olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének hosszú ideje vége, a Föld egyetlen hatalmas sivatag; a kevés életben maradt kíméletlen gyilkossá, fosztogató ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább bírja. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák, ami, úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Ketten vannak, és örök menekülés az életük. Az egyikük Max (Tom Hardy): hallgatag, harcos férfi, aki felesége és gyermeke halála után már csak a megbékélést keresi a vad káoszban. A másik Furiosa (Charlize Theron), a katonanő, aki úgy hiszi, túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, arra a tájra, ahol a gyerekkorát töltötte.


SPOLER ALERT!!!

Megpróbálom röviden összefoglalni, hogy mi a jó ebben a filmben: minden! A látvány, a színészek és az őrület! Több helyen is olvastam, hogy kétségek vannak azzal kapcsolatban, hogy Tom Hardy hogyan fogja átvenni a stafétabotot Mel Gibson-tól. Szerény véleményem szerint nagyon is sikeres lett a remake szereplőosztása. Teljesen beleillett Miss Theron és Tom is az óriási sivatagba és a stílusba. Nem is említem a minden helyzetben aranyos Nux-ot (Nicholas Hoult)... hát ő volt a legaranyosabb és legviccesebb (Tom mellett) az egész sztori alatt... imádtam a két férfi főszereplőt és főt hajtok a feminista minta, Charlize előtt is. Persze nem teljesen mondható ez a film remake-nek, ugyanis a rendesen a korban járó George Miller még érezte az ihletet és újra a produceri székbe ült! Nem is csalódtunk a rendezésében. Nagyon tetszett az állandó izgalom és a nem túl nagy jelentőséggel bíró, de azért mégis fontos "küldetés".
Az egésznek a legnagyobb pozitívuma mégis az autós üldözések voltak és a látvány! Én nem is tudom, hogy kinek jut ilyen az eszébe... ezért maradok a kis laza kritikáimnál inkább a rendezés helyett! :D Az egész film totál groteszk és lehetetlen volt, de mégis hihetetlenül jó. És igen, lévén, hogy nő vagyok sokat dobott a latba, hogy Tom Hardy is benne volt... kövezzetek meg ezért, mégsem azt mondom, hogy ő vitte az egész filmet a hátán, inkább úgy fogalmaznék, hogy nélküle valószínűleg nem lett volna ilyen jó, ő volt (egy igencsak szexi) "eszköz", aki segített a tökéletes mixtúra elkészítésében. Charlize Theron pedig még kopaszon, fél kézzel, olajos fejjel és haldokolva is szép nő maradt... én nem tudom, hogy ezt hogyan csinálja.
Sztorit ne nagyon keressetek benne, mert csak annyi, hogy Furiosa "ellopja" a torz Halhatatlan Joe (Hugh Keays-Byrne) csodaszép feleségeit, üldözőbe veszik és jön is a móka! Még mindig nem tudok tovább lendülni a magával ragadó atmoszférán, ha ilyen lesz a világvége, lehet, hogy én is megvárom! Most nem is tudom mit ragozzam még tovább azt, hogy nagyon látványos volt, ez az egy a pozitívuma, ami nagyjából lefedi az egész film lényegét. Csak a szokásos "Őrült" Max-es dolgok... aki szereti az tudja miről beszélek. Plusz ezektől a ruháktól, meg cuccoktól agyrohamot kapok... és teljesen a jó értelemben!


Ami nem tetszett... olyan nem volt. Minden volt benne, szívfacsaró elhalálozás, "boldog vég", rock és tűz! :D

Összességében nem intem óvva a már első három Mad Max film szerelmeseit ettől a produkciótól sem, mert teljesen jól beleilleszkedik a már retronak mondható filmtrilógiába. Jó színészek, jó rendező, jó zene (köszi Junkie XL!) és izgalmas akciójelenetek sok robbanással... pont amire számítottunk és amit vártunk! Aki teheti nézze meg és ne hagyja ki ezt a lehetőséget!



A DVD 2015. szeptemberére van kikiáltva!

"Oh, what a day... what a lovely day!" - Nux

---

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése