2015. július 30., csütörtök

Minions

Minions
(Minyonok)

Mielőtt bármit is írnék a filmről, leszögezném, hogy sajnos nem lettem óriási rajongója a Gru-nak, ám az apró sárga kis lények már az említett filmben is megragadták a figyelmemet és amikor hallottam a hírt, hogy saját, önálló filmet kaptak kezdett felragyogni előttem, hogy ebből az animációs filmből még lehet is valami, aztán...

A sztori: A Minyonok története az idők kezdetétől ered. A minyonok sárga egysejtű organizmusként kezdték, fejlődtek a korokon át, és mindig a leggrúsabb gazdákat szolgálták. Mivel ezeket a gazdákat - a T-Rextől Napóleonig - folytonosan elveszítették, a minyonoknak most nincs kit szolgálniuk, és mély depresszióba zuhantak. Ám egy Kevin nevű minyonnak van egy terve, és Stuarttal, a lázadó tinédzserrel és az imádnivaló kis Bobbal karöltve nekivágnak a világnak, hogy megkeressék azt az új gonosz főnököt, akit a fajtájuk követhet. A trió izgalmas utazásba kezd, amely végül elvezet a következő lehetséges gazdájukhoz, Scarlett Overkill-hez (Sandra Bullock), a világ első női szupergonoszához. A jeges Antarktiszról a 60-as évek New Yorkjába utaznak, majd Londonban kötnek ki, ahol az eddigi legnagyobb kihívásukkal kell szembenézniük: meg kell menteniük a minyon fajt a kipusztulástól.

SPOILER ALERT!!!

Lássuk a pozitívumokat! Először is megjegyezném, hogy a legnagyobb pozitívum számomra Sandra Bullock volt, mint az első női szupergonosz, de sajnos az ő volt az egyetlen pozitívum az ütődött férjéve, Herb Overkill-el (Jon Hamm) és Bob-bal, személyes kis kedvencemmel egyetemben és kifújt, ennyi, finished, vége. Ami még jó tanulópénz a kicsik számára, az Kevin önfeláldozó munkája a minyon fajért, de mivel ez elég jól el van rejtve a történetszálban, ezért nem hiszem, hogy egy 3 éves kisgyerek ezt ki tudná bogozni.

Aztán a negatívumok. Sem az animáció, sem a sztori - jaj a sztori -, sem pedig a poénok "sokasága" nem tudott megfogni, nem is tudom minek írok erről a filmről, mert nem hiszem, hogy tudnám szaporítani a szót ezzel kapcsolatban, csupán annyit, hogy nem maradt el semmivel számomra a Gru-tól, semmivel, sőt, ebben még jobban is csalódtam, hiszen akkora elvárásaim voltak a kis sárga, banánmániás bigyókkal szemben és pofára kellett, hogy essek, hihetetlen!

Összességében, nem tetszett, konkrétan egy nagy kupac túró volt szépen megfogalmazva. Senkinek, de senkinek nem ajánlom ezt a filmet, mert szerintem senkinek nem tetszene jobban ez az alkotás, mint nekem... azt hiszem rekordot döntöttem ezzel a bejegyzéssel az oldalamon a "legrövidebb filmkritika" kategóriában.

A DVD 2015. novemberében fog kijönni előreláthatólag, hát nem fogom pirossal bekarikázni a naptáramban az tuti! -_-



"Bananaaaaaaaa!!!" - bármelyik minyon

---

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése