2015. július 2., csütörtök

Reign

Reign
(Az uralkodónő)

Sajnos a filmeket nem tudtam megnézni, így azok a kritikák elmaradnak, de a két beígért sorozatról bármikor, bárhol tudok írni, így elmaradhatatlannak tartva jöjjön is az egyik kedvenc sorozatom a sok közül.

A sztori: Mary (Adelaide Kane), a skótok híres királynője volt, akinek korai éveit dolgozza fel a sorozat. A fiatal lány 15 éves korában érkezik Franciaországba három társalkodónőjével és legjobb barátnőjével együtt, hogy Francis herceg (Toby Regbo) jegyese legyen. Mary persze azonnal a francia udvar intrikáinak kereszttüzében találja magát, ám erős személyisége segítségére van abban, hogy túlélje mindezeket és trónra kerüljön.

Hát ez a leírás nem egészen teljes, ugyanis a sorozat lényegnek körülbelül egy ezrelékét mutatja be, hiszen eléggé unalmas lenne már a tizenháromezredik olyan sorozat, amiben az udvar intrikáit mutatják be. De akkor miért is olyan különleges pont ez a series?! Nem másért, mint a modern felfogása miatt... ezt kifejtem. Nos, legelőször az fogott meg, hogy ez teljesen más megvilágításból mutat rá a "kosztümös korszakra". Hogyan is fejezzem ki magamat, az egyedi ruhák, a díszlet, a lányok ékszerei, valahogy minden olyan extrém a korhoz képest és ez az extremitás fogott meg leginkább, végre egy olyan sorozat, ami nagyon is unalmas és lerágott csontú sztorit dolgoz fel egy igencsak kimerített történelmi korszakban, de mégsem unalmas, mert egyedi mindazok miatt, amiket felsoroltam. Nem csak a történetről illene beszélnem. A színészekkel egytől-egyig meg vagyok elégedve, néha ugyan szegény Mary-t belelökném pár kútba, főleg a 2.évad során sikerült megnyernie a rosszindulatomat, de inkább ez a karakterének szól, Adelaide nagyon is tekintélyt parancsoló és "mutatós", mint Skócia (<3) királynője. Aztán Francis, nem is tudom, összeillenek Mary-vel, mind a ketten a "világbéke és simogatás"-uralkodási formát alkalmazzák, ami sokszor az ember agyára megy... ennyire azért nem kell "tökéletes" uralkodónak lenni, senkit nem kínoznak meg soha, mert "Jaj, szegény!", soha nem börtönöznek be senkit... persze erre rájöhettek, mert a 2.évadban már kimutatják a foguk fehérjét, de akkor is, ha ez lett volna a királyok világában, akkor mindenki boldogan maradt volna a középkorban, mert annyira "csillámpóni" minden...
Persze attól még Francis a szívem csücske marad, csak néha kiborít! :D Nos, Bash (Torrance Coombs), a tipikus sötét hajú, égkék szemű szívdöglesztő pasi és a bastard szerepében díszeleg. Hát nem is tudom, annyira a szívdöglesztő hatást nem sikerült átadnia, de mint testvér nagyon is tetszik az alakítása, valahogy az összes karakter közül őt kedvelem legegyhangúbban, nála nincs olyan, hogy "Ezt most elcseszted, fiam!", mint a többi karakternél, ő a bátyus, aki mindent elintéz és ezt kedves Torrance nagyon is jól csinálja. Aztán végre férfias férfi is kerül a sorozatba, ahogy haladunk Lord Narcisse (Craig Perker) alakjában... végre! (Sokat fejlődött a tündesége óta) :P

Így hát, ha szeretitek a Tudorok, női, skót és langyosított változatát, akkor ez a ti sorozatotok. Magam is meglepődtem, hogy mennyire magával ragadja a sztori a nézőt, de nem bánom, nem ez a legrosszabb sorozat, amit életemben valaha néztem!

Fontosabb szereplők:
  • Adelaide Kane (Mary)
  • Toby Regbo (Francis)
  • Torrance Coombs (Bash)
  • Megan Follows (Catherine királynő)
  • Caitlin Stasey (Kenna)
  • Anna Popplewell (Lola)
  • Celina Sinden (Greer) (a kedvenc társalkodónőm)
Futás:
  •  2013-napjainkig
A főcímdal!!! ^^ <3

"Ruling requires that your hands be drenched in blood." - Catherine
 
---

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése